loading
Какво трябва да знаем за стъклопакетите?

Какво трябва да знаем за стъклопакетите?

В повечето случаи стъклопакетите са 75 % – 90 % от площта на прозореца, който клиентите поръчват и заплащат, затова е от съществено значение да се избере качествен стъклопакет, осигуряващ висока топло и шумо – изолация в дома, офиса или вилата. Стъклата, които се използват за направата на стъклопакетите са няколко вида. Обикновено бяло стъкло, орнаментно стъкло, нискоемисионно (КА), цветно стъкло, високоенерийно (4 сезона) и огледално. В зависимост от избора на клиента, стъклата могат да се съчетаят в различни комбинации като например: бяло + бяло, бяло + нискоемисионно (КА), бяло + мат, бяло + кризит, бяло + зелено, бяло + високоенергийно (4 сезона), огледало + мат, огледало + огледало и т.н.

Стъклопакетът представлява 2 или повече листа стъкло, които се сглобяват посредством дистанционер, на разстояние едно от друго. Тъй като по-голямата част от дограмата представлява самият стъклопакет не трябва да се прави компромис с неговото качество и характеристики. Добрият стъклопакет представлява една дългосрочна инвестиция, конкурентна по значимост с качеството на дограмата. Не е разумно клиентът да реши да спестява средства точно от него.

Стъклата стоят на разстояние едно от друго посредством дистанционираща рамка, която може да бъде с различни размери, в зависимост от това колко трябва да бъде широк стъклопакетът. Пространството, което остава между стъклата, се запълва с абсорбиращо вещество, за да се предотврати появата на влага. Залепването на самите стъклата за рамката се осъществява първо с бутил, след което се използват и силикон и хотмел, за да се гарантира отличната херметичност на конструкцията. Стъклопакетите трябва да бъдат направени от здрави и устойчиви на ултравиолетови лъчи материали. При избора на стъклопакет трябва да се вземат в предвид няколко фактора. Може би един от най-важните е географското положение на прозореца- в каква посока е ориентиран – запад, север, изток или юг. Трябва да се уточни и какво е предназначението на сградата: офис, административно учреждение или жилищна кооперация. От тези фактори се определя какъв тип стъклопакет е необходимо да се постави в конкретното помещение. Най-често търсените и използвани стъклопакети включват КА стъкло. То задържа топлината в стаята и намалява загубата ѝ до над 60%. Друго популярно, заради своите качества стъкло, е нискоемисионното (4 сезона), благодарение на неговата способност зимата да усвоява над 70% топлина от UV лъчите, което позволява поддържането на перфектен микроклимат- през лятото е хладно, а през зимата – топло. На който и стъклопакет да се спре клиентът може да се каже, че това ще бъде добро решение в конкретния случай. Всичко зависи от типа сграда, местоположението ѝ и най-вече от предпочитанията на клиента, както и от информацията, с която той разполага, предоставена му от консултанта. Доверете ни се, за да изберем за Вас най-подходящия стъклопакет.