loading
Как да се отървем от шума?

Ако живеете на оживен булевард, то отговорът на този въпрос със сигурност Ви интересува.

До голяма степен топло- и шумоизолацията зависят от стъклопакета. По-добрата звуко и шумоизолация се постигат с различна дебелина на стъклата или избор на троен стъклопакет. Различните по дебелина стъкла резонират при различни условия и така създават надеждна бариера. Когато се поставя троен стъклопакет, освен различните по дебелина стъкла, е добре междините между стъклата също да са различни, защото това също допринася за по-добрата шумоизолация. Стъклопакетът с Ка стъкло е почти 2 пъти по-добър изолатор от обикновения стъклопакет. Стандартно се запълва с аргон и това подобрява коефициента на топлопроводимост на целия пакет с още 10%.

Пример:
За постигането на максимално добра топло- и шумоизолация при двойния стъклопакет, е препоръчително да се използва следната конфигурация:
Мултифункционално стъкло 4мм + 16мм газ Аргон + Бяло флоатно стъкло 6мм

Последните изследвания показват, че троен стъклопакет съставен от Мултифункционално стъкло, Бяло флоатно стъкло и Ка стъкло, е най-подходящия избор за клиентите, които желаят най-добрата топлоизолация за своите жилища. А за да се постигне и най-добрата шумоизолация може да се постави 6мм Бяло флоатно стъкло, вместо 4мм, и да се комбинират различни междини между стъклата, запълнени с газ Аргон.

Ако искате съвсем да се отървете от шума, тогава е добре едно от стъклата да се замести с Ламинирано стъкло /Триплекс/. То представлява два или повече слепени със специална смола или фолио стъклени листи. Триплексът не резонира благодарение на конструкцията си, което допринася за по-добрата шумоизолация. При стъклопакети с триплекс шумоизолацията може да достигне до 40 dB (срещу 30 dB на обикновен стъклопакет).